Žižkov – Opava 1:1 (kon.) | Varnsdorf – Dukla Praha 0:1 (kon.) | Jihlava – Kroměříž 0:0 (kon.)
konec
FC Vysočina Jihlava
0:0 (0:0)
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Neděle 10.03.2024, 15:30 • Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vysočina zatím na branku v jarní části soutěže čeká. V prvním poločasu utkání proti Kroměříži měly šance oba týmy, větší však byly na straně Jihlavy a například Selnar v 16. minutě trefil břevno.

    Ve druhé části se do zajímavých akcí dostávaly oba týmy. Gól hostí nebyl uznán pro jasný ofsajd, na druhé straně se Araujo-Wilson prezentoval parádními nůžkami, které ale zneškodnil Dostál. Vysočina nadále pokračovala v tlaku, který byl postupem času už spíše platonický a hosté si se všemi situacemi poradili. Zápas proto skončil remízou 0:0, kterou asi budou brát více fotbalisté Kroměříže. (17:25:06)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sám Selnar poslal do vápna dobrý míč, který propadl až na vzdálenější tyč, kde chyběl jednomu z hráčů Vysočiny krok k zakončení.
     
    90+3
    Hosté zbytečně ztratili míč, což byla voda na mlýn pro Vysočinu. Po faulu na pravé straně uvede míč do hry Jakub Selnar.
     
    90+3
    Střídání v týmu SK Hanácká Slavia Kroměříž:
    ze hřiště odchází Jan Fulnek, přichází Jiří Kiška.
     
    90+2
    Hráči domácích se zlobí, že vzápětí nebyl pískán faul na jejich spoluhráče. Hned vzápětí přišel naopak větší faul Jakuba Selnara na Jana Fulneka, který je oceněn sudím žlutou kartou a zřejmě po zásluze. Zraněný Fulnek vzápětí dohrál.
     
    90+1
    Filip Šancl nabral rychlost a dělal si místo, aby prošel blíže k brance, ovšem vylámal si zuby na jednom ze dvou hráčů před sebou.
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Hanácká Slavia Kroměříž:
    ze hřiště odchází Šimon Chwaszcz, přichází Orest Tiahlo,
    ze hřiště odchází David Machalík, přichází Jakub Dočkal.
     
    90
    Ve druhém poločasu budou nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Justin James Araujo-Wilson si po pravé straně seběhl do vápna a dostal se k zakončení. Jeho střela křížem na vzdálenější tyč ale postrádala razanci a Dostál míč pokryl.
     
    89
    Nervozita přichází na kopačky domácích, jelikož poměrně snadná přihrávka nenašla adresáta a z kombinace Vysočiny je jen odkop od branky.
     
    89
    Filip Šancl zkusil individuální akci. Přes prvního hráče se sice dostal, poté si však ukopl míč.
     
    88
    Centr Tomáše Svobody z pravé strany odvrátila obrana Kroměříže dál od branky.
     
    88
    Nákop do vápna v podání Miroslava Turečka byl příliš dlouhý, k míči měl proto nejblíže brankář Dostál.
     
    87
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Matúš Lacko, přichází Adam Pešek.
     
    86
    Centr z levé strany od Landinga Sagny prošel do vápna k Araujo-Wilsonovi, který míč sklepl na Jakuba Selnara, jenž ovšem val hráčů před sebou nepropálil. Za pár sekund se dostal ke střele i Tomáš Svoboda, mířil však vysoko nad.
     
    85
    K míči se postavil David Machalík. Jeho střela sice mířila nad zeď, ale stěží by se vešla do branky Gladiátorů z Vysočiny, kteří zde před sedmi měsíci slavili mistrovský titul v americkém fotbalu.
     
    84
    Filip Šancl zastavil akci Kroměříže jen faulem, takže hosté budou mít k dispozici přímý volný kop zhruba ze třiceti metrů.
     
    Za Jihlavu poprvé doma nastupuje posila z Košic Landing Sagna. Senegalský forvard se na starý kontinent dostal z domácího týmu AS Pikine přes francouzskou akademii Bourges Foot U-18 a poté šel k našim východním bratrům, kterým loni ve druhé lize pomohl k postupu 14 brankami. V nejvyšší slovenské soutěži ovšem na podzim neskóroval.

    Tomáš Lysý

    Branky:

    Karty:   70. Piško (JIH), 84. Šancl (JIH), 90+2. Selnar (JIH) – 63. Jeleček (KRO)


    FC Vysočina Jihlava: Mastný – T. Svoboda, Vedral (C), Piško, Farka (82. Sagna) – Lacko (87. A. Pešek), Tureček – Křehlík (61. Ogiomade), Selnar, T. Franěk (61. Šancl) – Araujo-Wilson.
    Náhradníci: Soukup – Chytrý, Shudeiwa.

    Trenér: David Oulehla

    SK Hanácká Slavia Kroměříž: J. Dostál – Oulehla, Zavadil, Vincour, T. Matoušek (C) – Jeleček, Fulnek (90+3. Kiška) – Machalík (90+1. Dočkal), Cupák, Kudela (79. Hrdlička) – Chwaszcz (90+1. Tiahlo).
    Náhradníci: Gergela – Wala, Mlčoch.

    Trenér: Martin Onda

    Rozhodčí: Michael Kvítek – Jaroslav Hádek, David Zoufalý

    Diváci: 1 065
    bahis siteleri