Vyškov – Táborsko 2:2 (kon.) | Prostějov – Chrudim 2:4 (kon.)
konec
MFK Vyškov
2:2 (0:0)
FC SILON Táborsko
Sobota 30.03.2024, 10:15 • Stadion Drnovice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Souboj dvou týmů z čela tabulky přinesl gólovou přestřelku, která nakonec skončila nerozhodným výsledkem 2:2. Góly padaly až ve druhém poločase. Bezbrankové skóre prolomil v 56. minutě Patrik Schön, o čtyři minuty později poté ještě vylepšil náskok mírného favorita Raimonds Krollis. Hosté ovšem nesložili zbraně a odměna se dostavila, když v rozmezí 72. a 75. minuty rozvlnili síť žolíci Jakub Šašinka a Alexandr Sojka. Na stranu MFK mohl v závěrečné desetiminutovce strhnout výhru Krollis, akrobaticky však mířil jen do boční sítě.

    Svěřenci kouče Kameníka znovu nezvládli bodovat naplno, nicméně zůstávají druzí a vedoucí Dukle se přiblížili na čtyři body, Táborsko je o další čtyři body zpět třetí. (12:14:12)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Bojan Dordić, přichází Jakub Kopáček.
     
    90+2
    Diváci hnali dopředu dvojici domácích fotbalistů, jenže výměna balónu mezi Antonínem Svobodou a Goldenem Mafwentou vůbec nevyšla, druhý jmenovaný poslal zpětný pas daleko před kolegu.
     
    90+1
    Raimonds Krollis prodlužoval nákop brankáře za sebe do prostoru, kde očekával Antonína Svobodu, k míči měl ovšem o poznání blíže Luboš Tusjak.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Domácí kopali roh. Jmenovitě Allan Delferriere, proti jehož centru vyběhl brankář Martin Pastornický a vybojoval na svou osobu faul.
     
    88
    Zdvojený Petr Plachý odvedl dobrou práci, neboť nastřelil clonícího Antonína Svobodu a získal pro Táborsko autové vhazování.
     
    87
    Pavol Ilko bezpochyby plánoval hrát dopředu, jenže neměl na koho. Proto se na polovině hřiště otočil a vyslal dlouhý pas na brankáře.
     
    86
    Nedorozumění mezi Kateřiňákem a Sojkou stálo Táborsko šanci, místo toho míč získal Allan Delferriere a zklidnil hru pasem na Straalmana.
     
    85
    Na vysoký balón z pravého křídla si naskočil Amidou Diallo, ve velké výšce však nasměroval hrací předmět jenom nad břevno.
     
    84
    Jeden na jednoho postupoval Bojan Dordić. Málo vídaný obrat ale nedokonal, technické zakončení totiž poslal právě do clonícího konkurenta.
     
    84
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází David Němeček, přichází Abdallah Aberkane.
     
    84
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Patrik Schön, přichází Antonín Svoboda.
     
    83
    Další žlutá karta směřující do domácích řad. Špatně odhadl dráhu míče Allan Delferriere, zároveň podcenil rychlost protihráče, jehož nekompromisně poslal na trávník.
     
    81
    Táborsko však hodně ledabyle rozehrála a Vyškov mohl trestat! Do vápna dostal těžký centr Raimonds Krollis. Lotyš však skvěle zpracoval zády k bráně a akrobaticky potom vystrašil Pastornického, naštěstí pro brankáře trefil pouze boční síť.
     
    81
    Už to vypadalo, že by jeden z hostujících hráčů mohl postupovat sám na bránu. Za cenu faulu se povedlo zatáhnout za záchrannou brzdu Bartu Straalmanovi, následovala neoddiskutovatelná žlutá karta.
     
    79
    Tentokráte volil Lukáš Lahodný o poznání klidnější řešení. Protože se mu nikdo včas nenabídl, zapojil do hry nohama Jana Stejskala.

    Milan Huppert

    Branky: 58. Schön, 61. Krollis – 74. Šašinka, 76. Sojka

    Karty:   76. Ab. Sylla (VKV), 81. Straalman (VKV), 83. Delferriere (VKV) – 32. Varačka (TAB), 76. Kateřiňák (TAB)


    MFK Vyškov: Stejskal – F. Štěpánek (C) (54. Lahodný), Ab. Sylla, Straalman – Ilko, Mafwenta, Eneme (74. Delferriere), Němeček (84. Aberkane) – Fomba (74. Diallo), Krollis, Schön (84. A. Svoboda).
    Náhradníci: Borek – Bayo.

    Trenér: Jan Kameník

    FC SILON Táborsko: Pastornický – Nsunzu (64. Šašinka), Novák (C), P. Plachý – Varačka (75. Tusjak), Koné, Dordić (90+2. Kopáček), Bláha – Zeman (64. Sojka), Svatek (64. Osmančík), Kateřiňák.
    Náhradníci: Kerl – J. Matoušek I.

    Trenér: Roman Nádvorník

    Rozhodčí: Petřík – Leška, Malimánek

    Diváci: 1 012
    bahis siteleri