Velké Hamry – Č. Budějovice 1:3 (po pr.) | Holešov – Opava 0:7 (kon.) | Petřín Plzeň – Mar. Lázně 0:0 (odl.)
Zlínsko – Vyškov 1:5 (kon.) | Nespeky – Jihlava 1:6 (kon.) | Hlučín – Ostrava 0:2 (kon.)
konec
SFK ELKO Holešov
0:7 (0:3)
Slezský FC Opava
Úterý 29.08.2023, 17:00 • Střelnice, Holešov • MOL Cup • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Opava si odváží z Holešova vysoké vítězství a hladký postup do třetího kola MOL Cupu! Ustrašeně hrající divizní tým nekladl Slezanům žádný odpor a do poločasové pauzy inkasoval jednou od Kopečného a dvakrát od Dostála. Po změně stran Miloslav Brožek prostřídal hráče do ofenzivy, Holešov o to více nestíhal a jeho unavená obrana inkasovala z hromady šancí další čtyři góly. (19:21:21)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Miklík odvrátil roh a započal protiútok. Navzdory Kovářově přihrávce na paty Očadlíka se Holešov mohl posunout do křídla, kde veškeré snažení znegoval tristní centr.
     
    90
    Střídání v týmu SFK ELKO Holešov:
    ze hřiště odchází Tomáš Uhřík, přichází Michal Jurčík.
     
    89
    Kopečný zprava načepoval balon do malého trestného území. U Šiguta zase nikdo nebyl, ve finální fázi přesto míč skončil vedle levé tyčky.
     
    88
    Opavské útoky už připomínají exhibici. Ze zablokované střely ze střední vzdálenosti vyplynul roh, který se bude po snaze Veličky opakovat.
     
    87
    Nepozornost domácích bezprostředně po rozehrávce znamenala další šanci pro Rataje. Situaci se rozhodl řešit sám a branku tentokrát přestřelil.
     
    86
    Opava právě vstřelila branku!
    O pár sekund později se skóre mění posedmé. Po přihrávce Šiguta Velička z bezprostřední blízkosti Šišku nepřehodil. Od gólmana se balon odrazil před brankovou čáru a tam už byl připravený hlavičkovat TOMÁŠ RATAJ.
     
    85
    Opava právě vstřelila branku!
    Holešovští opět nechali projít Veličkovu přihrávku přes předbrankový prostor. U zadní tyče prošel míč k ADAMU ONDRÁČKOVI a navýšil hostující vedení na 6:0.
     
    84
    Střídání v týmu SFK ELKO Holešov:
    ze hřiště odchází Filip Košák, přichází Robert Paštěka.
     
    84
    Střídání v týmu SFK ELKO Holešov:
    ze hřiště odchází Radim Jadrníček, přichází Marek Pirkl.
     
    84
    Šigut vnesl obří zmatky do předbrankového prostoru. Neúnavně se v něm pohyboval Velička, ale Šišku ani z několika pokusů neprostřelil.
     
    83
    Šigutova horizontální přihrávka prošla skrz až k Ondráčovi, který se nadvakrát pokusil vystřelit z half-voleje. Opět z toho byl roh, jenž odhlavičkoval Miklík.
     
    82
    Omale trefil z dvaceti metrů Miklíka. Hosté se přesunuli na pravou stranu a Šigut pro ně získal rohový kop.
     
    81
    Kadlec posadil balon na hlavu Veličky. Opavský útočník nebyl dobře zorientovaný a nasměroval hlavičku mnoho metrů vedle brány.
     
    80
    Semenyna neprostrčil přihrávku přes dva hráče. Rataj vyrazil do protiútoku, ve snaze o nahrávku Veličkovi ale podklouzl a pro balon si mohl jít Šiška.
     
    79
    Ačkoliv je o postupujícím dávno jasno, tak se stále hraje v atraktivním tempu. Diváci se v Holešově ani minutu nenudí, nyní naopak sledují o něco odvážnější výkon domácích fotbalistů.
     
    78
    Krátce po sobě musel Fojtíček opět zasahovat u své levé tyče. Znovu ho prověřil Semenyna a také v tomto případě měl opavský gólman mírné starosti s krocením míče.
     
    76
    Druhá pořádná možnost Holešova! Košák se ujal autu v křídelním prostoru. K sobě měl Semenynu, jenž se elegantně protáhl do vápna a střelou zprava vylekal Fojtíčka, kterému při zákroku na bližší tyči utekl míč na roh.

    Michal Břuchanský

    Branky: 14. Kopečný, 30. Dostál, 43. Dostál, 68. Rataj, 74. Kopečný, 85. Ondráček, 86. Rataj


    SFK ELKO Holešov: Šiška – Hlobil (61. Očadlík), Uhřík (90. Jurčík), Daněk, Semenyna, Gettler (61. Zakopal), Košák (84. Paštěka), Miklík (C), Jadrníček (84. Pirkl), Linda, Kovář.
    Náhradníci: Laník – Paštěka, Zakopal, Jurčík, Pirkl, Očadlík, Štopl.

    Trenér: Alois Skácel

    Slezský FC Opava: Fojtíček – Kopečný (C), Kadlec, Vincour (66. Helebrand), Hýbl, Blecha, Dostál (46. Ondráček), Ščudla (46. Šigut), Omale, Yahaya (57. Velička), Vaněček (57. Rataj).
    Náhradníci: Číž – Velička, Rataj, Helebrand, Šigut, Ondráček.

    Trenér: Miloslav Brožek

    Rozhodčí: Volek – Pochylý, Žurovec

    Diváci: 750
    bahis siteleri