Hr. Králové – Dukla Praha 1:0 (kon.) | Slavia – Teplice 2:1 (kon.) | Karviná – Bohemians 1905 1:2 (kon.)
Jablonec – Sparta 1:2 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
2:1 (0:0)
FK Teplice
Sobota 17.08.2024, 17:00 • Fortuna Arena, Praha-Vršovice • Chance Liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Slavie nakonec otočili vývoj duelu s Teplicemi a připisují si do tabulky tři body za výhru 2:1.

    Domácí měli podle očekávání více ze hry, ale v 57. minutě neubránili kontr Severočechů. Centr Bílka si našel Svatek, jehož hlavičku vyrazil Kinský už jen k dobíhajícímu Abdallahovi Gningovi a ten nezaváhal. Sešívaní reagovali čtyřnásobným střídáním, ale dlouho se snažili o vyrovnání marně. Pohotovou střelu Vorlického zneškodnil brankář Němeček, kterého pak později zachránilo břevno po tečovaném přímém kopu Zafeirise. Nakonec však slávisté soupeře, kterému již docházeli síly, zlomili. V 81. minutě sebral váhajícímu Cykalovi míč Oscar a s pomocí teče bránícího Kričfalušiho srovnal. Obrat pak dovršil v 86. minutě přesnou střelou z hranice šestnáctky Christos Zafeiris. Slávisté tak uprostřed náročného programu splnili povinnost a mohou se chytat na play-off o Ligu mistrů. (19:05:41)
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Ještě dlouhý aut Ondřeje Kričfalušiho. Ten to umí hodit daleko, domácí ale odvracejí.
     
    90+6
    Tomáš Chorý se nechal faulovat Harušťákem a domácí mohou nadále šetřit čas.
     
    90+5
    Nyní schytal ostrý zákrok od Pavla Svatka domácí kapitán Jan Bořil. Rovněž k němu došlo poté, co slávista odkopl balón. Také tady padla žlutá karta.
     
    90+4
    Prebslovi se moc na nohy nechtělo. Slávisté již nemusejí pospíchat. Nyní už uvede míč do hry Kinský.
     
    90+3
    Jakub Emmer trefil po odehrání míče Filipa Prebsla a vysloužil si žlutou kartu.
     
    90+1
    Utkání bude nastaveno ještě o šest minut!
     
    90
    Slávisté zatím pokračují na své útočné polovině a nedávají hostům příležitost k závěrečnému náporu.
     
    88
    Pokračuje se dál. Zákrok Ogbua na Emmera nebyl tak závažný, aby se k němu vracel VAR.
     
    86
    Hostující lavičce se vůbec nelíbí, že sudí přehlédli souboj Emmera s Ogbuem, který předcházel gólové situaci. Žluté karty za protesty dostali hlavní trenér Zdenko Frťala i jeho asistenti Ondřej Prášil s Janem Rezkem.
    86. Christos ZAFEIRIS - 2:1
     
    86
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí nakonec uvařili již vyčerpaný tým Teplic! Jan Bořil hrál před pokutovým územím hlavou míč pro CHRISTOSE ZAFEIRISE. Ten se s ním dostal na hranici velkého vápna a levačkou ho poslal k levé tyči Němečkovy svatyně. Hostující střídačka je hodně rozladěna. Zdenko Frťala naznačuje, že hra měla být přerušena po předchozím souboji Emmera s Ogbuem.
     
    85
    V Edenu mohlo být veselo! Filip Prebsl zahrával přímý kop téměř z hranice pokutového území. Míč zakroutil možná 20 centimetrů vedle levé tyče a rozvlnil brankovou síť z boku!
     
    83
    David Douděra dostal žlutou kartu za nedovolený zákrok.

    Na druhé straně potrestán za nesportovní chování teplický Kevin Zsigmond.
    81. OSCAR - 1:1
     
    81
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí konečně zužitkovali svou územní převahu! Jegor Cykalo chyboval a nechal se obrat o míč OSCAREM. Ten s ním doběhl před pokutové území a situaci řešil střelou, byť mu ještě po straně nabíhal Vorlický. Udělal dobře. Balón se totiž olízl o bránícího Kričfalušiho a zapadl po pravé ruce brankáře Němečka, který už nestihl reagovat – 1:1.
     
    80
    Nemanja Mičević, který už byl ošetřován, si po ubráněné situaci lehl na trávník. Hosté už ale nemohou střídat a teplický stoper tak bude muset dohrát.
     
    79
    Exekuce přímého kopu se ujal Christos Zafeiris, který trefil hlavu ve zdi stojícího Marka Beránka. Ten míč tečoval tak, že Němeček jen sledoval, jak balón zasahuje břevno jeho brány!

    Martin Augustin

    Branky: 81. Oscar, 86. Zafeiris (Bořil) – 57. Gning

    Karty:   20. Houštecký (asistent) (SLA), 73. Diouf (SLA), 83. D. Douděra (SLA) – 15. Cykalo (TEP), 43. Gning (TEP), 45+2. Jukl (TEP), 83. Zsigmond (TEP), 86. Frťala (trenér) (TEP), 86. Prášil (asistent) (TEP), 86. Rezek (asistent) (TEP), 90+3. Emmer (TEP), 90+5. Svatek (TEP)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 12:3. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:18.
    SK Slavia Praha: Kinský – Prebsl, Ogbu, Zima (60. Vorlický) – D. Douděra, P. Ševčík (60. Zafeiris), Oscar, Bořil (C) – Jurásek (60. Diouf), Chytil (60. Chorý), Jurečka (74. Provod).
    Náhradníci: Mandous – Chaloupek, Holeš, Masopust, D. Fila, Bužek.

    Trenér: Jindřich Trpišovský

    FK Teplice: Němeček – Kričfaluši, Mičević, Cykalo – Bílek (63. Beránek), Radosta (46. Havelka), Jukl, Harušťák – Trubač (C) (76. Zsigmond) – T. Vachoušek (46. Svatek), Gning (65. Emmer).
    Náhradníci: Ludha – Čerepkai, Audinis.

    Trenér: Zdenko Frťala

    Rozhodčí: Pechanec – Mokrusch, Kubr

    Diváci: 18 021