Třinec – Liberec 0:0 (17:00) | K. Vary – Kometa Brno 0:0 (17:30) | Mladá Boleslav – Sparta 0:0 (17:30)
Olomouc – Mountfield HK 0:0 (18:00) | Pardubice – Litvínov 0:0 (18:00)
před zápasem
BK Mladá Boleslav
0:0 (-:-, -:-, -:-)
HC Sparta Praha
Pátek 04.10.2024, 17:30 • ŠKO-ENERGO Aréna, Mladá Boleslav • Tipsport extraliga • 8. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
Partner:
     
    HC Sparta Praha

    Právě Bruslaře mohla v minulém kole předstihnout Sparta, ale místo toho budou Pražané muset vylepšovat reputaci po porážce, kterou utrpěli v Olomouci, kde padli 2:3, tedy stejným poměrem jako jejich fotbaloví kolegové z Letné o pár dnů dříve. Zda šlo o ojedinělé klopýtnutí, se teprve dovíme, avšak proti Bruslařům nebude Pražany čekat nic jednoduchého. Ti totiž na favority zatím umí a z pod čela tabulky se jim též nebude chtít níže. V minulém ročníku dokázala Sparta Středočechy třikrát přehrát, tak si bude přát na to navázat.

    Nejproduktivnější hráči:
    Pavel Kousal: 7 bodů (0+7)
    Kryštof Hrabík: 6 bodů (3+3)
    Aaron Irving: 5 bodů (4+1)
    Miikka Salomäki a Filip Chlapík: 5 bodů (2+3) (19:25:32)
     
    BK Mladá Boleslav

    Bruslaři budou mít oproti soupeři jednu výhodu, která může a nemusí být rozhodující: v minulém kole se měli střetnout s Vítkovicemi, ale zápas byl pro rozsáhlou marodku Moravanů odložen. Tudíž mohl Bruslařský klub tento čas věnovat přípravě na nadcházející duel a také si vylízávat vlastní rány, neboť je jejich lavice zraněných také docela dost obsazena. Do nynějšího zápasu například nenastoupí nejnovější akvizice Greg McKegg a otazník visí nad Petrem Čajkou, jenž se v nedělním zápase proti Motoru proslavil svou "hlavičkou", kterou odstartoval obrat zápasu ve prospěch svého týmu, ale sebe tím vyřadil ze hry. Prozatím panuje úleva, že se nepotvrdilo podezření na zlomeninu v obličeji. I přes takovéto problémy se ale v nynějším ročníku Bruslařům daří nad očekávání a přes svou absenci v minulém kole nadále drží druhé místo. A to už něco znamená a svědčí to o síle letošního týmu.

    Nejproduktivnější hráči:
    Dominik Lakatoš: 7 bodů (2+5)
    Julius Junttila: 5 bodů (1+4)
    Petr Čajka: 4 body (3+1)
    Tomáš Fořt: 4 body (2+2)
     
    Zběsilé tempo současného ročníku Tipsport extraligy pokračuje a ve své ŠKOENERGO Areně přivítá BK Mladá Boleslav metropolitní celek HC Sparta Praha.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
     

    Lukáš Chuchválek

    Branky a nahrávky:


    BK Mladá Boleslav:
    HC Sparta Praha: