Kladno – Mladá Boleslav 2:4 (kon.) | Liberec – Motor ČB 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 9:7 (kon.)
Plzeň – Olomouc 3:2 (kon.) | K. Vary – Pardubice 2:1 (po pr.) | Třinec – Litvínov 3:2 (po pr.)
Kometa Brno – Sparta 2:1 (3:2 po s.n.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
3:2 (1:2, 1:0, 0:0 - 1:0)
HC VERVA Litvínov
Neděle 20.10.2024, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já vám děkuji za pozornost a s konstatováním, že se z dalšího extraligového utkání na ledě WERK ARENY přihlásíme v pátek 25. října 2024 v 17 hodin, kdy zde bude začínat utkání 14. kola Tipsport extraligy HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha, přeji pěkný zbytek víkendu! (19:37:31)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 47:19
    Střely mimo 10:11
    Zblokované střely 18:19
    Hity 5:2
    Vhazování 29:34
    Trestné minuty 4:4
     
    HC Oceláři Třinec – HC VERVA Litvínov 3:2 (1:2, 1:0, 0:0 – 1:0)
    Branky a nahrávky: 10. Sikora (Teplý, Hudáček), 35. Teplý (Smith, J. Jeřábek), 62. Adámek (Daňo) – 1. Pekař (Baránek, Sandberg), 18. D. Kaše (O. Kaše). Rozhodčí: Šír, Cabák – Hlavatý, Axman. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 740. Průběh zápasu: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
     
    Prodloužení trvalo 68 sekund. Buly vyhráli hosté a drželi puk celou dobu až do inkasované branky. Dlouho a opatrně se Litvínovští snažili narýsovat akci vedoucí k vítězné brance, na sebe to pak vzal Koblasa, ale jeho sjezd z pravé strany před brankou zastavil Kacetl. Následně unikli na druhou stranu domácí a první několikasekundovou pasáž, kdy drželi puk Oceláři, proměnil ve vítězný gól Marian Adámek.
     
    Nejlepší hráči utkání: Petr Sikora – David Kaše
     
    Konec zápasu.
    61:08 Marian ADÁMEK - 3:2
     
    61:08
    3/3
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak to byla zajímavá situace! Koblasa sjížděl z pravé strany před branku, kde jej u své levé tyče zastavil Kacetl. Hosté pak za brankou ztratili puk, což vygenerovalo situaci tři na nikoho. Kotouč zamířil od obranné modré dopředu, kde byl nejvíc vysunutý MARIAN ADÁMEK. Třinecký bek pak nic nevymýšlel, zvolil střelu, prostřelil Zajíčka a rozhodl zápas. Asistence: Marko Daňo. Konečný stav utkání 3:2.
    Adámek M., Daňo M., Sikora P.
    Czuczman K., Koblasa P., Sukeľ M.
     
    60:45
    Tam a zase zpět. Puk na holích domácích hráčů ještě nebyl.
     
    60:28
    Kotouč drží, ale je to zatím vyčkávaná. Tam a zase zpět...
     
    60:01
    S pukem na holích začínají hosté.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Hrajeme samozřejmě ve třech na obou stranách...
     
    Ve třetí třetině jsme nesledovali zdaleka tak dynamický a atraktivní hokej jako v prvních čtyřiceti minutách. Oba týmy si uvědomovaly důležitost toho zápas úplně neztratit, především domácí by jistě to mrzelo dvojnásob vzhledem k průběhu, jaký zápas měl. Přes několik nadějných příležitostí na obou stranách a přes opětovnou střeleckou převahu domácích (ale už ne tak výraznou jako v prvních dvou třetinách), zápas dospěl do prodloužení. Ať už utkání dopadne jakkoliv, brankář Zajíček, který už je daleko přes 40 zákroků, si zaslouží od hostujících trenérů a fanoušků velkou pochvalu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:59
    Nestrašil na vlastní modré zastavil postup hostů a poslal puk dopředu Daňovi. Ten jej dojel až po odrazu od zadního hrazení a z první poslal puk z úhlu na Zajíčka, ale minul hostující branku a to bylo už se třetí sirénou.
     
    59:48
    Oceláři byli v útočném pásmu na puku, Čachovi viset na zádech Zeman za brankou jako ozdoba na vánočním stromku. Puk pak zamířil na modrou, odkud právě Zeman schytal nahození někam patrně do horní části těla. Publikum Zemanovi nevěří bolestivost zásahu, protože přerušení hostům přichází vhod. Ať to je, jak chce, vhazuje se po levici Zajíčka a na hodinách zbývá 12,1 sekund.
     
    59:13
    Domácí si neporozuměl při kombinaci po vyhraném buly a hosté vytlačili hru dopředu. Domácí jsou ve vlastním pásmu na kotouči.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 10. Sikora (Teplý, Hudáček), 35. Teplý (Smith, J. Jeřábek), 62. Adámek (Daňo) – 1. Pekař (Baránek, Sandberg), 18. D. Kaše (O. Kaše)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – J. Jeřábek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Jank – Daňo, Nestrašil (A), Cienciala – Hudáček, Sikora, Teplý – Kurovský, Vrána (C), Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký (A) – Addamo.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (M. Tomek) – Baránek, Zile, McIsaac, Polášek, Zeman, Czuczman, Gajdoš – Sandberg, Sukeľ (C), Pekař – O. Kaše (A), D. Kaše (A), Maštalířský – Koblasa, Gut, Hlava – Havelka, Jícha, Zygmunt.
    Trenér: Karel Mlejnek

    Rozhodčí: Šír, Cabák – Hlavatý, Axman

    Diváci: 4 740