Frýdek-M. – Prostějov 0:0 (17:00) | Jihlava – Litoměřice 0:0 (17:30) | Slavia – Přerov 0:0 (18:00)
Pardubice B – Vsetín 0:0 (18:00) | Sokolov – Zlín 0:0 (18:00) | Kolín – Poruba 2011 0:0 (18:00)
před zápasem
HC Dukla Jihlava
0:0 (-:-, -:-, -:-)
HC Stadion Litoměřice
Středa 18.09.2024, 17:30 • Zimní stadion Pelhřimov • Maxa liga • 2. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
Partner:
     
    Poslední zápas Litoměřic:

    1. kolo Maxa ligy: Litoměřice – Sokolov 2:3

    Branky a nahrávky: 12. Bernovský (Kordule, Kuťák), 22. Hauser (Koláček, Pavlák) – 15. Vracovský (Šik, Pulpán), 26. Kofroň (Klejna, M. Rohan), 53. Kofroň (Procházka). Rozhodčí: Jechoutek, Sýkora – Hradil, Jindra. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Střely na branku: 37:30. Zblokované střely: 19:16. Vhazování: 36:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

    Sestava Litoměřic: Michajlov – Žovinec, Štibingr, Klikorka, Pavlák, Jebavý, Tomek, Tomov – Kordule, Kuťák, Bernovský – Ton, Eberle, Costa – Chlubna, Koláček, Hauser – Plos, Vitouch, Sihvonen. (19:48:32)
     
    HC Stadion Litoměřice:
    Stadion získal do svých řad před startem této sezony řadu nových tváří. Nejvýraznější posilou Severočechů je bezpochyby zkušený forvard Jan Eberle. Opomenout nelze ani návrat gólmana Martina Michajlova, který se vrátil do svého mateřského klubu po angažmá v pražské Slavii a v Sokolově. Z loňského týmu Dukly zamířil pod Radobýl Šimon Jelínek a jihlavskou minulost mají i Jakub Černohorský, Tomáš Chlubna a Andrej Fábry. Ke změně došlo i trenérského kormidla Litoměřic, novými lodivody se stala dvojice Jaroslav Nedvěd a Daniel Tvrzník.

    Litoměřický Stadion v sobotu první zápas nové sezony odehrál. Přivítal v něm na domácím ledě Sokolov, avšak podlehl mu 2:3, když se Baníku hned dvakrát povedlo vyrovnat nepříznivý stav, navíc jej v 53. minutě otočit ve svůj prospěch přesnou trefou Davida Kofroně. Litoměřice tedy nenavázaly na vzájemnou domácí výhru z letní přípravy a na úvodní body v sezoně 2024/2025 zatím čekají.

     
    HC Dukla Jihlava:
    Jihlavští začínají vyhlížet konec azylu, dvě třetiny působení v Pelhřimově mají za sebou a nová jihlavská aréna roste jako z vody – však už se na ní za chvíli začne usazovat střecha. Dukla tomu chce přizpůsobit svůj kádr a vyhlížet minimálně semifinále. Loni ho překvapivě dosáhla, když v předkole zdolala Slavii a ve čtvrtfinále se postarala vyřazením lídra základní části z Poruby o obrovské překvapení. Letos by mělo být semifinále cílem týmu. Sportovní úsek Dukly totiž přivedl zpátky brankáře Maksima Zhukova, obranu posílil Eduards Hugo Jansons, který sbíral body na Slovensku a útočná vozba byla vyztužena o opravdu zajímavá a na první ligu nadprůměrná jména – Edgarse Kuldu, Romana Půčka a Stanislava Vrhela. Do kádru se z hostování v juniorských soutěžích vrátili také Maxim Burkov a Ilarion Kuprijanov a navíc na poslední chvíli přišli i dva navrátilci z Olomouce a kluboví odchovanci, obránce Lukáš Mareš a útočník Matouš Menšík. Sečteno a podtrženo, tento kádr by měl mířit opravdu vysoko!
     
    Poslední vzájemný zápas:

    46. kolo Chance ligy 23/24: Jihlava – Litoměřice 4:3

    Branky a nahrávky: 2. Harkabus (Bilčík, Čachotský), 11. Koštoval (Cachnín, Čachotský), 32. Koštoval (Cachnín, Toman), 41. Havránek (Kočí, Harkabus) – 5. Chlubna (Koláček, Tomek), 18. Korkiakoski (Sihvonen), 24. Krutil (Kuťák, Kordule). Rozhodčí: Hucl, Rapák – Štofa, Maňák. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Střely na branku: 32:23. Zblokované střely: 6:13. Vhazování: 44:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.

    Sestava Dukly: Maláč – Bilčík, Strejček, Dundáček, Kočí, Ozols, Chvátal, Koštoval – Čachotský (C), Menšík, Cachnín – Harkabus (A), Havránek, Jelínek – Štefančík, Toman, Jungwirth – Rauš, Pořízek, Brož.

    Sestava Litoměřic: Cichoň – Krutil, Jebavý (C), Černohorský, Aubrecht, Tůma, Benda, Tomek – Costa, Jícha (A), Hauser – Kordule, Vitouch, Svoboda – Koláček, Kuťák (A), Chlubna – Plos, Korkiakoski, Sihvonen
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u nového ročníku druhé nejvyšší české hokejové soutěže. Maxa liga vůbec poprvé v této sezoně zavítá na Zimní stadion do Pelhřimova, kde hraje po dobu výstavby nové Horácké multifunkční arény své zápasy HC Dukla Jihlava. Soupeřem jihlavských hokejistů bude tým HC Stadion Litoměřicea pro Duklu půjde o první zápas sezony, jelikož v sobotu na ledě Přerova kvůli záplavám nehrála. Zápas startuje od 17:30 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
     

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky:


    HC Dukla Jihlava:
    HC Stadion Litoměřice: